Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innvandrerplan

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Blant dem med såkalt innvandrerbakgrunn er arbeidsledigheten tre ganger høyere enn i befolkningen for øvrig. Regjeringen har derfor lagt fram en plan for rekruttering av innvandrere til statlig sektor. I et flerkulturelt samfunn som det norske må staten synliggjøre at den er til for alle borgere, uansett etnisk bakgrunn. I motsatt fall vil store grupper kunne føle seg utstøtt av samfunnet og danne gettoer. Men det er like viktig at man ansettes på grunn av kompetanse. En kvoteringsordning vil bare gjøre vondt verre. Dette er føringer som ble presentert av arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer her i avisa fredag, og som vi støtter.
  • Kjernen i problemet er at holdningene i befolkningen ikke har endret seg i takt med virkeligheten. Her har vi alle en oppgave, og kan for eksempel begynne med å spørre om i hvilket slektsledd et menneske slutter å ha «innvandrerbakgrunn» og blir en likeverdig del av fellesskapet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!