Innvandrersjåfør ble rasehetset på Ullevål

Fikk anonymt brev med beskjed om å forsvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fire år siden fikk en Ullevål-ansatt ambulansesjåfør med innvandrerbakgrunn et anonymt brev med beskjed om å forsvinne fra sykehuset.

- Jeg ble svært lei meg og deprimert, og til slutt sa jeg opp stillingen min frivillig, sier sjåføren til VG.

Det er fire og et halvt år siden han fikk det anonyme og svært krenkende brevet i posthyllen sin på Ullevål universitetssykehus. I brevet ba avsenderne ham i klartekst om å forsvinne og satte samtidig spørsmålstegn ved hvorfor ledelsen ansatte «søppel» i ambulansetjenesten.
- Usunn subkultur
Ambulansesjåføren tok den gang saken opp med ledelsen, men den skal ha vist liten vilje og interesse for å finne ut hvem som sto bak. Sjåføren, som ønsker å være anonym, får historien bekreftet fra flere, blant annet av en tidligere kollega og makker i ambulansetjenesten.

Tidligere divisjonsdirektør Pål Madsen kjenner seg imidlertid ikke igjen i beskrivelsen av miljøet i ambulansetjenesten.

- Jeg husker godt denne saken. Den ble sett på som en enkelthendelse. Derfor overlot jeg oppfølgingen av saken til ambulansesjefen. Jeg hadde ikke inntrykk at det var problemer knyttet til rasisme i ambulansetjenesten. Jeg hørte aldri siden om tilsvarende episoder, sier Madsen til VG.


- Grusomt miljø
En kvinne som jobbet ved avdelingen i det aktuelle tidsrommet har imidlertid følgende beskrivelse av miljøet:

- Det var et grusomt miljø med mye mobbing og baksnakking.

Verken sykehusdirektør Tove Strand eller Hans Martin Aase som er tillitsvalgt for ambulansesjåførene, ønsker å kommentere saken.
(NTB)

BLE BEDT OM Å FORSVINNE: En sjåfør med innvandrerbakgrunn ble regelrett mobbet ut av jobben som ambulansesjåfør ved Ullevål sykehus. Foto: SCANPIX
BLE BEDT OM Å FORSVINNE: En sjåfør med innvandrerbakgrunn ble regelrett mobbet ut av jobben som ambulansesjåfør ved Ullevål sykehus. Foto: SCANPIX Vis mer