Innvandringen endrer balansen mellom kvinner og menn i Norge

Innvandringen gjør at det blir stadig flere menn i forhold til kvinner i Norge. Er det et problem?

STORT SETT MENN: 77 prosent av asylsøkerne som kommer til Norge er menn. Også blant arbeidsinnvandrere og endlige mindreårige er det stor overvekt av menn. Her flyktninger utenfor Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STORT SETT MENN: 77 prosent av asylsøkerne som kommer til Norge er menn. Også blant arbeidsinnvandrere og endlige mindreårige er det stor overvekt av menn. Her flyktninger utenfor Politiets utlendingsenhet på Tøyen i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I alle land blir det født litt flere guttebarn enn jentebarn, men fordi kvinner lever lenger enn menn, er det i de fleste samfunn noe flere kvinner enn menn.

Slik var det også i Norge i alle år, fram til for fem år siden.

Punktet der antallet menn overskred antallet kvinner i Norge, skjedde i 2010.Og antallet menn stiger mye raskere enn antallet kvinner her til lands:

Per 1. januar 2015 var det et 31800 flere menn enn kvinner i Norge, ifølge SSB.

- Det har vært flere kvinner enn menn i Norges befolkning i alle de år før 2010 som vi har statistikk for, det vil si siden 1769, sier demograf Helge Brunborg, som er tilknyttet SSB.

- At det nå er flere menn enn kvinner i Norge skyldes både innvandring og at dødeligheten har gått mer ned hos menn enn hos kvinner siste 20-30 årene, Brunborg.

Stor mannsovervekt Norske kvinner føder få barn, og hele befolkningsveksten i Norge skyldes innvandring. Men det er mange flere menn enn kvinner som kommer til Norge, både blant arbeidsinnvandrere og asylsøkere.

For hver kvinne som kommer til Norge som asylsøker, kommer det tre menn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer