- Innvandringen er dyrere enn de fleste er klar over

Frp vil endelig få på bordet hva innvandringen koster Norge. KrF og Venstre er ikke interessert: - Kasseapparatmentalitet om mennesker, mener Abid Raja om regjeringspartneren.

STUDIETUR: Sylvi Listhaug og Jon Helgheim var i vår på studietur til Mjølnerparken i København i arbeidet med Innvandrings- og integreringsutvalget. Mjølnerparken er definert som en getto fordi det bor mange med innvandrerbakgrunn der og det er lav andel i jobb. Dette er statistikk Frp nå vil ha i Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STUDIETUR: Sylvi Listhaug og Jon Helgheim var i vår på studietur til Mjølnerparken i København i arbeidet med Innvandrings- og integreringsutvalget. Mjølnerparken er definert som en getto fordi det bor mange med innvandrerbakgrunn der og det er lav andel i jobb. Dette er statistikk Frp nå vil ha i Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): Hvor mange innvandrere i hver kommune forsørger seg selv? Hva tjener de? Hvor mye kriminalitet begår de? Er det mange barnevernssaker? Deltar de i frivillig arbeid? Er mange med innvandrerbakgrunn på krisesentrene?

Dette krever nå Frp å få vite.

Sylvi Listhaug har ledet Innvandrings- og integreringsutvalget i partiet og møter Dagbladet sammen med innvandringspolitisk talsperson Jon Helgheim.

Hver kommune skal få en årlig score basert på minst ti kriterier, som varierer fra om innvandrerne er selvforsørget, om de snakker norsk, til deltakelse i frivillig arbeid og opphold på krisesentre.

«Integreringsbaromenter» er ny-ordet. Det skal brukes til å avgjøre om integreringen lykkes, hvilke tiltak som virker - og hvor innvandrere skal bosettes.

- Hvis det viser seg at det går veldig bra med integreringen i Norge. Hva da?

- Men det gjør jo ikke det, sier Sylvi Listhaug, og fortsetter:

- Det er for å få vite hvordan det går. For dem som kommer til Norge er det utrolig viktig at vi legger til rette for at de lykkes. At de blir integrert og selvforsørget. Lykkes man ikke, fratar man innvandrerne muligheten til å lykkes i det norske samfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer