Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Innvandringen til Sverige sliter på landet og går ut over velferden

SD kaller innvandringspolitikken i Sverige ekstrem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg setter spørsmålstegn ved Stefan Löfvens virkelighetsbeskrivelse, sier Mattias Karlsson i Sverigedemokraterna (SD) på en pressekonferanse etter at det ble kjent at regjeringen varsler nyvalg i mars neste år.

SD får skylda for at det er politisk kaos i Sverige akkurat nå. Det kontroversielle partiet har få, men mange nok medlemmer i Riksdagen til at den rødgrønne regjeringens (Socialdemokraterna og Miljøpartiet) budsjett ikke får flertall. Heller ikke opposisjonen i de borgelige partiene i Alliansen får flertall på grunn av SD.

Karlsson sier han ønsker velkoment et nytt valg.

- Vårt parti står samlet og vi er forberedt, sier han.

Den viktigste grunnen til at de gikk i mot regjeringsbudsjettforslag er fordi de mener regjerings innvandringspolitikk er «ekstrem» og har varslet at de vil felle en hver regjering og et hvert budsjett som jobber for innvandring, som de mener går ut over velferden og svenske arbeidsplasser i landet. Han mener innvandringen til Sverige er i ferd med å gå fra ekstrem til vanvittig og ønsker seg en mer normalsituasjon og som gjør innbyggerne trygge.

- Vi vil gjøre ekstravalget til en folkeavstemning om innvandringen i Sverige. Den sluker alt for store ressurser i dag og sliter på Sverige, sier Karlsson.

- Vi går til valg på vår innvandringspolitikk, jeg kan ikke spesifisere hva eller på hvilke punkter vi kan komme til å komprommisere. Innvandringen skal ikke øke tydeligere, det er et minimumskrav, sier han.

Löfven gjorde det under sin pressekonferanse klart at han aldri kommer til å snakke med ett parti - nemlig Sverigedemokraterna.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling