Innvandringsloven stanset i Senatet

Kraftig nederlag for Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kompromisset om en ny innvandringslov fikk trolig dødsstøtet i en avstemning i Senatet torsdag. Vedtaket er et kraftig nederlag for president George W. Bush.

Senatet nektet å stanse debatten om kompromissforslaget som ble utarbeidet av demokrater og liberale republikanere med støtte fra Bush.

Det manglet 15 stemmer på at loven kunne sendes direkte til presidenten for undertegning. Dermed ble lovforslaget lagt til side, og Senatet gikk videre til å drøfte andre saker.

Enhver forsinkelse gjør det mindre trolig at en hardt tiltrengt reform av innvandringslovgivningen blir gjennomført mens Bush fortsatt er president. Allerede er saken et av de heteste temaene i presidentvalgkampen.

Demokratene hadde oppfordret Bush til å møte opp selv i Senatet for å hjelpe til å få forslaget igjennom, men avstemningen viser hvor liten vekt hans mening nå har for republikanere i Kongressen. Kritikk fra begge sider Lovforslaget er blitt kritisert både fra høyre og venstre. Særlig er de mest konservative rasende på forslaget, som de mener innebærer et amnesti for 12 millioner innvandrere som er ulovlig i USA, og dermed en premiering av ulovligheter.

De mest liberale demokratene er skeptiske til lovforslaget fordi kompromisset innebærer bygging av et 700 kilometer langt gjerde langs grensa til Mexico for å holde ulovlige innvandrere ute. Fagbevegelsen er skeptisk fordi den mener loven åpner for et system med annenklasses borgere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer