Inspektørene etterlyser savnet utstyr

I seks timer undersøkte våpeninspektørene det irakiske anlegget. Da de var ferdig konstaterte de at flere ting er borte siden forrige inspeksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 1996 merket våpeninspektørene utstyret, som både kan brukes i våpenproduksjon og i sivilt arbeid, for å kunne spore det. Nå kan ikke inspektørene finne utstyret. Noen av kameraene som overvåker al-Kamarah-anlegget nær Bagdad, var også borte.

Inspektørene brukte seks timer på å inspisere bygningene, som var et mål for luftangrepene mot slutten av forrige inspeksjonsrunde for fire år siden. Ifølge irakiske myndigheter kan nettopp dette være en av grunnene til at noe utstyr er savnet.

De hevder utstyret enten har blir ødelagt etter USAs bombing, eller har blitt flyttet til andre steder. FN-inspektørene har derfor spurt myndighetene hvor de kan lete etter det, melder CNN.

Ispektørene tror det ble laget deler til Scud-missiler på al-Kamarah på 90-tallet. Irak har kun tillatelse til å ha raketter som har en rekkevidde på 145 kilometer, mens Scud-missilene kan nå mål 640 kilometer unna.

Et annet FN-team, bestående av eksperter på atomvåpen, undersøkte industriområder nord for Bagdad.

George W. Bush har i hele høst truet med krig, og sa i går at han ikke er fornøyd med Iraks samarbeidsvilje.

- Så langt ser det ikke så lovende ut, sa presidenten.