Inspirert av seriemorder

Ballettdanseren (21) plukket opp en kvinne (29) på horestrøket, tok henne med til morens leilighet og kvalte der den prostituerte kvinnen. Han var inspirert av seriemorderen Dennis Andrew Nilsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere ustraffede 21-åringen erkjenner ikke straffskyld, men har i avhør vedgått at han og den drepte kvinnen var alene i leiligheten på Romsås da hun ble kvalt natt til søndag 24. mars i år.

Dagbladet får bekreftet at politiet har gjort flere beslag som viser at ballettdanseren har kommunisert med den fryktede seriemorderen Dennis Andrew Nilsen.

Ballettdanseren og Nilsen har sendt flere brev til hverandre, brev som nå er beslaglagt av politiet.

Parterte

Tidlig på 1980-tallet ble Dennis Andrew Nilsen avslørt som en av de verste og mest makabre drapsmenn i England.

Nilsen er sønn av Olav Nilsen fra Vestlandet. Faren var sersjant i den norske hæren og stasjonert i England på slutten av den andre verdenskrig.

Den nå 56 år gamle Nilsen har seinere skrevet ei bok om sitt liv, og soner nå en livstidsstraff etter at han på midten av 1980-tallet ble dømt for en rekke grusomme drap i London. I avhør med Scotland Yard tilsto han å ha drept og partert 15 unge menn. Scotland Yard mente at det var mer sannsynlig at Nilsen hadde drepte mellom 25 og 30 unge menn. Den 4. november 1983 ble han dømt til fengsel på livstid for å ha drept seks menn og for drapsforsøk på to menn, uten noen mulighet til å bli løslatt. Han soner nå straffen i det fluktsikre Whitemoor Prison i Cambridgeshire.

Inspirert

21-åringen som er siktet for å ha drept den 29 år gamle prostituerte kvinnen på Romsås, har i avhør med politiet hevdet at han ikke husker hva som skjedde da kvinnen ble kvalt.

Politiet mener å kunne bevise at han natt til søndag 24. mars møtte kvinnen på horestrøket i Oslo, og tok henne med hjem til sin mors leilighet på Romsås i Oslo. Deretter skal han ha kvalt henne.

I perioden før drapet var han sykmeldt.

Ballettdanseren og Nilsen har i lengre tid sendt lange brev til hverandre, noe flere politifunn dokumenterer.

Ved siden av en dagbok er det også tatt beslag i diverse materiale som etterforskerne mener dokumenterer at 21-åringen var opptatt, fascinert og inspirert av den norsk-engelske seriemorderen.

Overlagt drap

Politikilder bekrefter også overfor Dagbladet at det skal være gjort beslag som tyder på 21-åringen i lang tid skal ha gått med planer om å ta livet av et menneske.

Ransakelser i morens leilighet, hvor den prostituerte kvinnen ble kvalt, og i en annen leilighet i Oslo som 21-åringen disponerte, skal ha satt politiet på spor av forbindelsen mellom den 21 år gamle sykmeldte ballettdanseren og seriemorderen Nilsen.

Ballettdanseren er fortsatt siktet for forsettlig drap, og etter hva Dagbladet erfarer vil politiet utvide siktelsen til overlagt drap.

Hvis politiet klarer å dokumentere forbindelsen mellom ballettdanseren og seriemorderen, samt opplysningene om at han i lengre tid skal ha hatt tanker om å drepe et menneske, risikerer 21-åringen lovens strengeste straff, 21 år.

SERIEMORDER: Dennis Nilsen.
INSPIRERT: Ballettdanseren (21) som er siktet for å ha kvalt en 29-årig kvinne, hadde før drapet kontakt med seriemorderen Dennis Andrew Nilsen. Politiet mener ballettdanseren var fascinert og inspirert av seriemorderen. Drapet skjedde i leiligheten til ballettdanserens mor på Romsås i Oslo.