Inspirert av videovold?

Videospill og tv kan trene drapsteknikk og dempe hemningene mot å ta liv. Slik forklarer noen snikskytterens herjinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også. Vold må læres

Når uforklarlige drap på flere mennesker rammer et lokalsamfunn i USA, spekuleres det alltid raskt i at forklaringen kan finnes i voldelige videospill eller annen underholdning.

Drapsmannen som herjer Washingtons forsteder kan ha lært teknikken i hvilken som helst spillehall, sier Darrick Barlett, formann i Amerikansk snikskytterforbund og administrerende direktør i Snipercraft Inc, et firma som trener politiets snikskyttere.

- Det finnes spill, spesielt et som heter Silent Scope, der man etterlikner politifolk og soldater på oppdrag, sier Derrick ifølge Washington Post.

- Slike spill kan gi deg følelse for å følge bevegelige mål og dempe dine hemninger mot å drepe et annet menneske.

Bekymringen for videospillenes påvirkningskraft gjentas av advokaten som representerer familiene til åtte barn som ble skutt i en skolegård i Paducah i Kentucky i 1997.

Advokaten John B. Thomson skriver i et brev til delstatsmyndighetene et videospill lærte 14 år gamle Michael Carneal hvordan han skulle skyte sine ofre.

Carneal drepte tre og såret fem i en medtodisk nedskyting - ett skudd per offer - enda han angivelig aldri hadde avfyrt et våpen før.

Andre kritikere av medievold legger skylden på tv-serien 'Homicide: Life on the Street'. Den hadde premiere i 96 og gikk i reprise i sommer.