Instagram inn i videoalderen

Facebook og Instagram med ny funksjon.

VIDEO: Den populære appen, Instagram, får videofunksjon. Foto: AFP/Josh EDELSON
VIDEO: Den populære appen, Instagram, får videofunksjon. Foto: AFP/Josh EDELSONVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Instagram ble lansert i oktober 2010, og på to og et halvt år har Instagram vokst enormt. Den digitale fotodelingstjenesten har 100 millioner aktive brukere og 40 millioner bilder blir lastet opp daglig.

I april 2012 ble Instagram kjøpt opp av Facebook for 1 milliard dollar, og nå har Facebook og Instagram kommet med en ny oppdatering til den populære appen.

Ny tjeneste - I dag kan vi, med glede, introdusere video på Instagram. Det vil gi deg en ny måte å dele dine historier på, sier Kevin Systrom, en av Instagram-grunnleggerne, på deres hjemmesider.

Det var en tid da du tok med deg kamera når du dro til nye steder. Du tok et bilde, fikk det framkalt og puttet det i fotoalbumet.

I det øyeblikket bildene ble digitalisert, og filmruller ble en del av fortida, sluttet man, i stor grad, å få framkalt bildene. Det var derimot et aspekt ved foto som ble borte.

Evnen til å dele, og vise bilder, forsvant. Om bilder du tok ble digitalisert i en mappe på dataen, hvem kunne da få se, le, og gråte av øyeblikket du fanget?

Instagram fylte dette behovet, og gjorde det mer tilgjengelig enn et fotoalbum noen gang kunne.

Du har kontroll - Du har kontroll på dine videoer på samme måte som bildene. Bare de du lar få tilgang til bildene dine har tilgang. Og som med bildene, eier du videoene dine, skriver Systrom.

Den nye funksjonen vil la deg ta en 15 sekunder lang filmsnutt, og blir tilgjengelig på systemer med iOS og Android.