Iran

Instagram-kjendis pågrepet

Sahar Tabar ble kjent for sitt dramatiske utseende. Nå er hun pågrepet av iranske myndigheter.

PÅGREPET: Sahar Tabar ble kjent for sitt sjokkerende utseende på Instagram. Nå er hun arrestert av iranske myndigheter. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den iranske Instagram-stjerna Sahar Tabar (22) har skapt overskrifter verden over for sitt sjokkerende utseende.

Det ble lenge hevdet at hun hadde lagt seg under kniven mer enn 50 ganger for å se ut som Angelina Jolie. For to år siden gikk Tabar selv ut og avkreftet ryktene, og sa at bildene ikke viste hennes ekte ansikt.

- Det er et resultat av Photoshop og sminke. Det er en måte å uttrykke seg selv på - en form for kunst, sa hun i et intervju med den russiske avisa Sputnik for to år siden, ifølge faktasjekknettstedet Snopes.

Nå er Tabar pågrepet pågrepet av iranske myndigheter, melder BBC.

Klaget inn til myndighetene

Tabar skal være siktet for en rekke forhold, inkludert blasfemi, oppfordring til vold og korrupsjon, for å fornærme landets kleskoder, samt for å ha skaffet seg inntekter på ulovlig vis, ifølge nyhetsbyrået Tasnim.

Verken iranske myndigheter eller Tabar selv har foreløpig uttalt seg om pågripelsen, som skal ha skjedd etter at flere hadde klaget henne inn.

Tabars Instagram-konto er nå slettet.

Kontoen inneholdt i hovedsak sterkt redigerte bilder av Tabar, der hun på flere av dem bærer en løsthengende hijab og hvit bandasje over nesa, ifølge The Guardian.

Sistnevnte er på ingen måte et uvanlig syn i Iran, der kosmetiske operasjoner er å regne som vanlig. Tabar har selv sagt at hun har gjennomgått tre kosmetiske inngrep, der hun har operert nesa, forstørret leppene og tatt fettsuging.

Flere influensere pågrepet

Pågripelsen stiller Tabar i rekka over iranske influensere som har blitt pågrepet for brudd på landets moralske normer.

I fjor sommer ble også 18 år gamle Maedeh Hojabri arrestert for å ha publisert rundt 300 dansevideoer på Instagram.

Hojabri erkjente å ha brutt moralske normer med videoene, men insisterte på at det aldri var hensikten, meldte NTB, som påpekte at det var uklart hvorvidt uttalelsen kom under tvang.

Iransk politi sa i den forbindelse at de hadde planer om å stenge flere tilsvarende kontoer, og at domstolene vurderte å blokkere tilgangen til Instagram. Iran blokkerer allerede Facebook, Twitter og flere andre sosiale medier.

Flere kvinner har tidligere blitt pågrepet for å ha publisert bilder av seg selv uten hijab.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer