Fredrik Solvang

- Instagram-kontoen hacket

NRK-profilen har mistet tilgangen til egen konto, som fredag morgen er deaktivert. Ber om hjelp fra «mot-hackere» som kan bistå med å få kontoen tilbake.

MISTET INSTAGRAM-KONTOEN: NRK-profil Fredrik Solvangs Instagram-profil er deaktivert. Han får ikke tilgang til egen bruker. Foto: Geir Dokken / Dagbladet
MISTET INSTAGRAM-KONTOEN: NRK-profil Fredrik Solvangs Instagram-profil er deaktivert. Han får ikke tilgang til egen bruker. Foto: Geir Dokken / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Instagram-kontoen til «Debatten»-programleder Fredrik Solvang skal være hacket. Fredag morgen er kontoen deaktivert, og innholdet utilgjengelig.

Solvang bekrefter overfor Dagbladet at han mistet tilgang på kontoen sin natt til fredag.

Han forteller at hackerne skal ha startet en direktesending rundt klokka halv 2 fredag morgen.

- Det var to eller tre stykker som snakket et språk som liknet tyrkisk eller farsi. Det så ut som de hadde det moro, sier Solvang.

Ville ha penger

NRK har vært i løpende dialog med hackeren eller hackerne siden i natt. De ansvarlige skal ha forsøkt å presse Solvang for 800 euro for ikke å slette kontoen.

- Jeg er fryktelig fortvilet over situasjonen. Kontoen hadde nesten 100 000 følgere og var en kanal jeg primært brukte til å kommunisere med seerne, sier han.

NRK-profilen tror at han kan ha klikket på en lenke han ikke burde ha klikket på, og at den eller de som nå sitter med kontoen, har fått tak i passordet på den måten.

Da Facebook- og Instagram-kontoene hans har vært sammenkoblet, fryktet han at vedkommende kan ha kommet seg inn også der. Videre tikket det inn varsler om at noen hadde forsøkt å logge seg inn i e-postene hans.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer