Instagrammere flokker til klippe der kvinne falt i døden

For to uker siden falt en 27 år gammel kvinne i døden da hun skulle ta en selfie på en klippe utenfor Sydney. Nå flokker andre til for å ta bilde på samme sted – og lokalbefolkningen raser.

DØDE: En 27 år gammel kvinne falt i døden da hun skulle ta en selfie på en klippe i Diamond Bay-reservatet utenfor Sydney. To uker senere tar instagrammere seg fortsatt over sperringer for å ta bilder på stedet. Foto: Google
DØDE: En 27 år gammel kvinne falt i døden da hun skulle ta en selfie på en klippe i Diamond Bay-reservatet utenfor Sydney. To uker senere tar instagrammere seg fortsatt over sperringer for å ta bilder på stedet. Foto: GoogleVis mer

Det var lørdag den 17. august rundt klokka 11.20 lokal tid at en 27 år gammel kvinne skled, mistet fotfestet og falt utfor en av klippene i Diamond Bay-reservatet utenfor Sydney i Australia.

Hun satt på tuppen av klippen for å bli fotografert av en venn, men da hun skulle reise seg, mistet hun balansen, opplyste et vitne til hendelsen til lokalavisa Wentworth Courier.

Kvinnen, som fortsatt ikke er offisielt identifisert, skal ha falt om lag 40 meter.

Flokker til stedet

Til tross for dødsfallet har hendelsen gjort alt annen enn å skremme likesinnede. Bare timer etter at kvinnen hadde falt i døden, mens redningshelikoptre fortsatt preget området, flokket andre til stedet for å ta bilde på nøyaktig samme klippe.

Det skriver flere utenlandske medier, blant andre New York Post og News 7.

Reservatet, der ulykken fant sted, er sperret av med flere gjerder. Bilder fra stedet viser at det også er satt opp et tydelig fareskilt for å redusere risikoen for ulykker og farlige situasjoner.

SUPERSTJERNE: Den amerikanske fotballstjernen Tom Brady har fått nettet til å koke etter at han postet denne videoen på Instagram. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer

Lokalbefolkningen raser

Det australske nyhetsnettstedet News 7 skriver at medlemmer av en Facebook-gruppe for lokalbefolkningen, raser etter den økende selfie-trenden på stedet.

De kritiserer fotografer, influensere og turister, og mener det ikke er verdt å risikere liv og helse for å ta bilder derfra.

- Mennesker klatrer over gjerdene hele tiden, og hjertet mitt hopper hver gang, sier en lokalperson til News 7.

- Den stakkars kvinnen gjorde en forferdelig feilvurdering. (…) alt for et bilde som like godt kunne bli tatt bak gjerdene, sier en annen.

Har satt opp overvåkningskamera

I juni ble de lokale myndighetene enige om å iverksette tiltak for å begrense framkommeligheten til reservatet. Det ble satt opp flere fysiske sperringer, et tydelig fareskilt på flere språk og et overvåkningskamera.

Det ble også enighet om at det skulle bli foretatt hyppigere patruljer på stedet – spesielt i helgene.

- Det er en pågående og berettiget bekymring for at besøkende uforsvarlig setter seg selv eller andre i fare ved å klatre over gjerdene, krysse markerte linjer, for deretter å stille seg på klippekanter, heter det i en uttalelse fra de lokale myndighetene.

New York Post skriver at selfiesøkende har flokket til de aktuelle klippene siden minst april, da de ble et kjent fotografisk samlingspunkt – spesielt for bryllup – etter å ha blitt popularisert av Instagram-influensere.

KNIPSET FRIERIET: Fotografen Matthew Dippel var i nasjonalparken Yosemite da han knipset det utrolige bildet som går verden rundt. Nå går han ut på sosiale medier, og nasjonalt fjernsyn, for å komme i kontakt med paret som er avbildet. Video: CNN Vis mer