Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Instiller fly, stenger skoler og har erklært unntakstilstand i flere delstater

Vinterkaoset kommer til å sprenge kulderekorder i USA. Minusgradene vil nå helt ned til Florida.

KULDEREKORD: Lake Michigan er hvit foran Chicagos skyline. Nå stenges hundrevis av skoler i byen. Foto: AP Photo/Nam Y. Huh/NTB Scanpix
KULDEREKORD: Lake Michigan er hvit foran Chicagos skyline. Nå stenges hundrevis av skoler i byen. Foto: AP Photo/Nam Y. Huh/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USA har de siste dagene forberedt seg på hardt vintervær og bitende kulderekord. Meteorologene advarer nå mot en arktisk syklon som kan sprenge kulderekorder.

Temperaturene er ventet å falle ned mot 35 minusgrader - men med de kraftige vindene som vinterstormen har med seg, kan den effektive temperaturen synke ned mot 45-50 kuldegrader.

USA har ikke opplevd tilsvarende arktiske værforhold på to tiår, og minst elleve mennesker har de siste tre dagene mistet livet som følge av vinterstormene og kulden.

- Er du under 40 år har du aldri sett noe liknende før, sier Ryan Maue til nyhetsbyrået AP.

- Livstruende kaldt I prognosene beskrives forholdene som «livstruende», og all aktivitet utendørs frarådes.

- Det er bare farlig kaldt, sier meteorolog Butch Dye i Missouri til nyhetsbyrået AP.

Dersom noen likevel må reise oppfordres folk til å forberede seg på utfordringer, og ber bilførere kle seg for utendørsaktivitet og ber folk påse at de har nok bensin.

- En person som ikke er godt kledd, kan fort miste livet under disse forholdene, sier meteorolog Scott Truett i St. Louis til nyhetsbyrået AP.

Frostskader på minutter USAs nasjonale værsenter advarer mot at det bare skal noen minutter før huden kan få frostskader.

HELT NED TIL FLORIDA: Yrs oversikt over temperaturer viser at minusgradene kommer til å nå Florida. det blå på kartet er minusgrader. Foto: Yr.no
HELT NED TIL FLORIDA: Yrs oversikt over temperaturer viser at minusgradene kommer til å nå Florida. det blå på kartet er minusgrader. Foto: Yr.no Vis mer

Chicago Tribune melder i sitt livestudio at hundrevis av skoler har blitt stengt, og de lokale myndighetene har lagt ut en egen liste over skolene som holder stengt.

CBS Chicago melder at minst 1300 fly har blitt innstilt som følge av vinterkaoset.

I flere delstater, blant annet New York og New Jersey, har det blitt erklært unntakstilstand på grunn av de dystre værutsiktene.

Ifølge Yr.no vil minusgradene nå helt ned til Florida.

FARLIGE FORHOLD: USAs nasjonale værsenter ber folk holde seg inne, og ber bilførere kle seg for utendørsaktivitet om de må ut og kjøre. - En person som ikke er godt kledd, kan fort miste livet under disse forholdene, sier meteorolog Scott Truett. Her sjekker en politibil til en bil i Michigan. Foto: AP Photo/Paul Sancya/NTB Scanpix
FARLIGE FORHOLD: USAs nasjonale værsenter ber folk holde seg inne, og ber bilførere kle seg for utendørsaktivitet om de må ut og kjøre. - En person som ikke er godt kledd, kan fort miste livet under disse forholdene, sier meteorolog Scott Truett. Her sjekker en politibil til en bil i Michigan. Foto: AP Photo/Paul Sancya/NTB Scanpix Vis mer