Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Institusjoner for innvandrere

Arbeidpartipolitiker Kadafi Zaman går inn for å opprette egne sykehjem og aldershjem for innvandrere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zaman, som er Ap.-politiker i Lier kommunestyre, sier at eldre innvandrere er redde for hva som skjer med dem når de blir gamle, skriver Aftenposten.

Innvandrere er redde for å havne på eksisterende eldrehjem fordi de snakker dårlig norsk og ikke spiser norsk mat. Mange innvandrere har en religion som er vanskelig å forene med livet på et vanlig sykehjem. Zaman sier til Aftenposten at det er utenkelig for en eldre muslimsk mann å bli vasket av en fremmed kvinne. Han går derfor inn for å opprette egne hjem eller adskilte avdelinger på eksisterende institusjonene. Han får støtte av Ap.s stortingsrepresentant Shahbaz Tariq.

En stadig mer aktuell problemstilling

Mens det bare er 550 innvandrere over 67 år i dag, vil det flere tusen av denne gruppen om 10 til 20 år.

Sammenheng mellom egne hjem og arrangerte ekteskap

Zaman mener at redslen for å havne på norske sykehjem, er den viktigste årsaken til at innvandrergutter gifter seg med kvinner fra sitt opprinnelsesland. Han mener at det skyldes at sønner får forsørgeransvar for sine foreldre og frykter at en norsk kvinne ikke vil ha tatt seg like godt hånd om dem som f.eks. en pakistansk kvinne. Hadde eldre innvandrere vært tryggere på at de fikk egne sykehjem, ville de ikke ha presset sine barn til å gifte seg med noen fra hjemlandet. Shahbaz tror imidlertid ikke at det er en kobling mellom egne sykehjem for eldre innvandrere og arrangerte ekteskap, opplyser Aftenposten

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media