Instruktør døde da jente (9) skjøt ham i hodet med maskinpistol

Tragisk ulykke i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En skyteinstruktør i Arizona i USA døde av skadene han ble påført under skytetrening mandag.

Charles Vacca (39) skulle instruere ei ni år gammel jente i hvordan hun skulle skyte med en Uzi maskinpistol. Etter først å ha skutt ett vellykket skudd, fikk jenta beskjed om å skyte en serie. Ulykka inntraff da rekylen fra maskinpistolen førte til at jenta mista kontrollen og fikk våpenet over skulderen, skriver CNN.

Instruktøren ble fløyet til sykehus i Las Vegas, men døde kort tid etter.

Frigitt video Ifølge Mohave County Sheriff's Office, som har frigitt en video fra deler av skyteopplæringen, var jenta sammen med foreldrene sine på skytebanen. På skytebanens hjemmesider heter det at barn mellom 8 og 17 år kan få skyteopplæring så lenge foreldrene er med.

Til CNN sier eier av skytebanen at de ennå ikke vet hva som har skjedd. Han forklarer at instruktører er opplært til svært tett oppfølging når de gir skytetrening til barn.

Ekspert på skytevåpen og sikkerhet, Ronald Scott, sier til Sky News at instruktører normalt har hendene på våpenet når barn skyter.

- Du kan ikke gi en Uzi til en niåring, og forvente at hun skal ha kontroll på den, sier han.

- Totalforbudt i Norge Generalsekretær i Norges skytterforbund, Arild Groven, sier til Dagbladet at det er helt utenkelig at en liknende ulykke kunne skjedd i Norge.

- Heldigvis er den typen våpen totalforbudt i Norge. Her har vi våpen til sportsskyting og jakt. Dette er et automatisk våpen laget til militære tjenester, og har ingen sivil anvendelse, sier han.

I Norge er det ikke uvanlig at barn skyter i skytterklubber fra de er 10-12 år gamle. Men det skytes da bare med luftvåpen, fra sittende posisjon og med en voksen bak.

- Sikkerheten står i høysetet, sier Groven.