Integreringsministeren nekter å kommentere Sandbergs integrerings-brannfakkel

Men SV vil tvinge henne til Stortinget.

DEBATT? NEI TAKK: Frp-nestleder Per Sandberg vil starte en debatt om det han mener en er et feilslått fargerikt og multikulturelt samfunn, og Frp-leder Siv Jensen gjentar og gjentar igjen hvor viktig det er å ta integreringsdebatten. Men det vil ikke Frp's egen integreringsminister. Foto: Øistein Norum Monsen / Tomm W. Christiansen / Dagbladet
DEBATT? NEI TAKK: Frp-nestleder Per Sandberg vil starte en debatt om det han mener en er et feilslått fargerikt og multikulturelt samfunn, og Frp-leder Siv Jensen gjentar og gjentar igjen hvor viktig det er å ta integreringsdebatten. Men det vil ikke Frp's egen integreringsminister. Foto: Øistein Norum Monsen / Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mer enn noen annen er landets inkluderingsminister, Solveig Horne (Frp), rett adressat for Frp-nestleder Per Sandbergs utspill i går. Sandberg angrep «framelskingen av det multikulturelle samfunnet», som han mener er feilslått, og stilte seg bak Carl I. Hagens gjeninnføring av det omstridte begrepet «snikislamisering».

Gjennom gårsdagen nektet Horne og resten av den politiske ledelsen i barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet å kommentere utspillet.

Da Dagbladet i dag spør om Horne er tilgjengelig for et intervju, er svaret nei. På spørsmål om hun er praktisk forhindret fra å delta i integreringsdebatten Frp-Sandberg har startet, svarer kommunikasjonsrådgiver Line Torvik på Frp-statsrådens vegne:

- Politisk ledelse ønsker ikke å kommentere.

Vil tvinge Horne til Stortinget Det finner ikke SV seg i. Hvis ikke Horne svarer, varsler Kirsti Bergstø at hun vil stille skriftlig spørsmål til Horne. Statsråder er pliktig å svare på skriftlige spørsmål fra stortingsrepresentanter. 

- Dette kan ikke Horne vri seg unna, selv om det er ubehagelig. Vi må få en avklaring om dette, sier hun til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.