Intel det motsatte er bevist

Det nærmer seg kvartalsavslutning, og gårsdagens Intel-melding kan bli mareritt for forvaltere som ikke er eksponert mot Opticom. I dag blir det fokus på Opticom, Opticom og Opticom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem rentekutt i USA har ikke hjulpet de store aksjeindeksene på Wall Street opp slik det vanligvis har vært. Den sterke oppgangen frem til mars 2000 var uvanlig, og nedgangen i år, tross kraftige rentekutt, har også vært uvanlig. Historien har med andre ord vært til liten hjelp de siste årene.

Men sunn og normal verdivurdering har aldri skadet. Det ville fortalt oss at teknologiaksjene var massivt overpriset i fjor. Problemet er at man heller ikke på dagens nivå med hånden på hjertet kan si at aksjene er lavt priset.

Goldman Sachs sin aksjestrateg Abby Joseph Cohen er imidlertid ute og sier at teknologiaksjene er attraktive nå. Det skjer samme dag om hennes profilerte analytiker-kollega Sherlund kutter estimatene for den fleste av teknologiaksjene.

Generelt ventes det nå at aksjene i Standard & Poor's 50-0-indeksen vil oppleve et resultatfall på 17,2 prosent i inneværende kvartal i forhold til samme kvartal ifjor. Det er det verste årlige fallet siden 1991, som var sist gang USA var i resesjon.

Verst har det gått utover teknologiselskapene, som vedlagte diagram (hentet fra Barron's) viser.