Intel løfter IT-sektoren

Gårsdagens ikke-nyheter fra Intel sender IT-aksjene opp på de europeiske børsene i dag. Men i telekom er det fortsatt uro.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Stemningen på Oslo Børs er behersket optimistisk fredag formiddag i etterkant av Intels presentasjon av seg selv sent i går norsk tid.

Uteblivelsen av mer dårlig nytt fra Intel oppfattes som godt nytt for markedet. Intel sa at forholdene i chip-bransjen ser ut til å stabilisere seg, og at salget i andre kvartal vil komme inn i som tidligere angitt i intervallet 6,2 til 6,8 milliarder dollar, dog noe under midten av dette.

Intel steg 5,7 prosent i etterbørshandelen på dette. Mange analytikere var redd Intel ville nedjustere sine salgsanslag mer enn som så.

Gode nyheter for Intel pleier å løfte kursen på Opticom, uten at der er noen direkte sammenheng mellom de to aksjene utover at Intel eier litt i Opticoms datterselskap Thin Film Electronics . Opticom stiger 4,1 prosent til 612 kroner.

Også Merkantildata henger seg på oppgangen. Hvorvidt det skyldes oppgangen i Intel og markedet generelt, eller at selskapets styreformann legger hodet på blokka og lover 250 millioner kroner i EBITDA i år, er usikkert. Trolig er det en kombinasjon. Kursen er opp 2,9 prosent til 21,00 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer