Intel tenner IT-gnist

Teknologiaksjene tar av på Oslo Børs etter at Intel tente kjøpelysten. Men vil oppgangen vare?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det kan virke som om det norske aksjemarkedet i hvert fall midlertidig har friskmeldt IT-aksjene etter gårsdagens oppgang for Intel i etterbørshandelen. Også resten av Europa trekker i dag et lettelsens sukk og IT-aksjene leder an i en bred oppgang.

Det er ingen grunn til å vente at optimismen vil avta så lenge futures-handelen i USA indikerer at både den teknologitune Nasdaq-indeksen og Dow Jones skal opp fra start i dag.

Likevel kan det være grunn til å stille spørsmålet om dagens oppgang egentlig kun skyldes pur lettelse over at Intel ikke overrasket negativt. Selskapet slo så vidt allerede kraftig nedjusterte estimater, og resultatrapporten inneholdt ikke bare positive signaler.

Gårsdagens svakt positive børsutvikling i USA før Intel-tallene ble sluppet skyldes at inflasjonen var lav i mars, noe som gjør det lettere for sentralbanken å kutte renten. I tillegg var industriproduksjonen høyere enn ventet, noe som signaliserer at det fortsatt er liv i den gamle økonomien.

Når det gjelder nye rentekutt er ikke det gitt at verden vil bli bedre for IT-selskapene. Den amerikanske investeringsbanken Salomon Smith Barney mener det vil ta tid før oppgangen vil komme, og mener et kortsiktig teknorally er en god exit-mulighet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer