Intel tynger teknologi

Norske investorer selger seg forsiktig ned i teknologiaksjer i forkant av den viktige sysselsettingsrapporten fra USA.

Et nytt kursras for IT-aksjene i USA og resultatvarsel på Intel senker IT-aksjene i hele Europa i tidlig handel fredag. Det kan ventes en relativt avventende dag på Oslo Børs før amerikanske sysselsettingstall legges frem i ettermiddag.

I tillegg bekrefter norske KPI-tall for februar at det kan gå lang tid før det norske aksjemarkedet vil få drahjelp fra rentekutt.

Samtlige delindekser med unntak av shippingindeksen er ned. En oppgang for et utvalg av offshoraksjene og Frontline gjør at den er uendret så langt i dag.

Totalindeksen er ned 0,47 prosent til 1.388,73 poeng. Omsetningen på hovedlisten klokken 10.50 utgjør 344 millioner kroner.

Yahoo's resultatvarsel onsdag kveld presset amerikanske IT-aksjer i den ordinære børshandelen. Etter stengning forsterket Intel miseren ved å varsle at et svakt PC-salg i første kvartal slår ut i 25 prosent reduksjon i omsetningen sammenlignet med fjerde kvartal i fjor. Selskapet vil si opp 5.000 av sine ansatte for å kutte kostnader og tilpasse seg den lavere etterspørselen. Intel-kursen falt 8 prosent i handelen etter børs.

På Oslo Børs går det verst utover internettrelaterte aksjer, men omsetningen er tynn. InFocus topper omsetningslisten med 71 millioner kroner. Kursen faller 2,2 prosent til 182 kroner. Opticom faller 2,9 prosent til 565 kroner.

Også kursene i Telenor (- 1 prosent), Eltek (- 1,9 prosent) og Tandberg (-1,6 prosent) er under press i dag.

Aktiviteten i tankaksjene har roet seg betraktelig. Frontline er opp 0,7 prosent til 155 kroner, mens Bergesen d.y. faller svakt tilbake. PGS er et av få lyspunkter med en oppgang på 0,6 prosent til 85,50 kroner.

Innsiderne har igjen solgte seg kraftig ned i Tomra. Ikke uventet faller kursen i dag. Siste omsatt er til 171 kroner, ned 2,3 prosent fra i går.

Det er bred nedgang også eller i Europa. I London er FTSE-indeksen ned 0,5 prosent, mens DAX i Frankfurt har falt 1 prosent. I Stockholm er OMX-indeksen ned 1,2 prosent.