Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Intens jakt på savnet sjiraff

I et hus i det sørlige Bagdad finnes det trolig en sjiraff. Amerikanske soldater og dyrepassere fra byens zoologiske hage jakter på dyret for å forhindre at det blir spist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BAGDAD (Dagbladet/New York Times): Irak er en nasjon hvor folk er fattige og sultne, selv om det ikke er direkte hungersnød.

- En av sjiraffene er spist allerede. Vi må finne den andre før den også blir menneskeføde, sier den amerikanske kapteinen William Sumner (31). Han og hans soldater er stasjonert i Bagdad zoologiske hage.

Stjålet og drept

Før krigen var det 650 dyr her. Nå er det bare elleve igjen, to tigre, tre løver, tre irakiske villsvin, to brunbjørner og et hulepinnsvin. Sju løver, tre strutser og to geparder er overført hit fra den private dyrehagen til Saddam Husseins eldste sønn, Uday. Xena, en av Udays løvinner, fikk for ti dager siden seks unger.

De fleste av dyra i Bagdad zoologiske hage ble stjålet eller drept under plyndringstoktene de første dagene etter Saddam-regimets fall. Offiserer forteller at mange av fuglene, blant annet ender, ble spist. Det er også mistanke om at noen av Udays avlshester endte opp på irakiske spisebord.

En av kamelene til presidentens eldste sønn rømte, men ble funnet igjen av amerikanske soldater.

Lønn og vann

Det er et godt tegn at forholdene i Bagdad er blitt så bra at amerikanske soldater har tid til å tenke på dyra i byens zoologiske hage. Søndag kom vannet tilbake. Nesten alle de 35 dyrepasserne er også på plass igjen, og forleden fikk hver av dem utbetalt 150 kroner i lønn.

Snart vil leveranser av dyremat komme i gang. Hittil er flere av de gjenlevende dyra ftret med eselkjøtt, kjøpt på det lokale markedet.

Flesteparten av dyra i dyrehagen var forsvunnet da amerikanerne inntok området etter kamphandlinger i bydelen Mansur.

- Det var ille. 90 prosent av burene var åpne, sier korporal Matthew St. Pierre (22).

Nå forsøker man å spore opp så mange som mulig av de forsvunne dyra. En ape og en påfugl som ble funnet igjen, er stjålet nok en gang.

PÅ RØMMEN: Kamelen Josephine rømte fra dyrehagen til Saddams sønn Uday, men amerikanske soldater fant den igjen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media