Intens kamp om demokratiske velgere i USA

Hillary Clinton viser fortsatt sine demokratiske utfordrere ryggen på meningsmålingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Men en fersk meningsmåling fra The Washington Post/ABC News viser at ingen av demokratenes toppkandidater kan ta seieren i Iowa for gitt, og vinden ser ut til å blåse mer i retning av senator Barack Obama.

Både Obama og demokratenes visepresidentkandidat fra 2004, eks-senator John Edwards, nærmer seg Clinton, og i enkelte viktige spørsmål som erfaring og Irak-krigen, ligger nå Obama et hestehode foran sin argeste rival (30 prosent mot 26 for Clinton og 22 for Edwards).

Clinton kan fortsatt trøste seg med at hun har en solid ledelse på nasjonal basis, hele 41 prosent mot Obamas 25 og 17 prosent for Edwards. Alle tegn tyder på at det er mellom disse tre kampen vil stå.

I Iowa har Clinton en oppslutning på 38 prosent, mens 19 prosent sier de vil ha Edwards og beskjedne 12 prosent støtter Obama. Men jo mer den siste meningsmålingen splittes opp, jo mer viser det at Obama tar flere strategisk viktige delseire.

Clinton taper terreng blant velgere over 45 år, og Obama kjemper side om side med henne i kampen om kvinnestemmene i Iowa. Kandidatene har de siste måneder besøkt hver eneste lille avkrok i præriestaten, og reklameinnslagene på TV blir stadig mer hardtslående. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer