Intens skuddveksling i Kosovo

Intens skuddveksling kunne i dag høres i området rundt byen Stimlje, sør for Kosovos hovedstad Pristina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skytingen som kunne høres i Stimlje, virket som om den kom fra åsene sør for Stimlje, nær landsbyen Racak der 45 kosovoalbanere ble massakrert sist helg. Det var ikke mulig å fastslå hvem som skjøt eller hva de skjøt mot, meldte en lokal korrespondent for nyhetsbyrået AFP.

Ledere for Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa, der Norge innehar formannsvervet, vil komme sammen onsdag for å diskutere de jugoslaviske myndigheters utvisningen av lederen for OSSE-observatørene i Kosovo, William Walker.

- Utvisningen kan overhodet ikke godtas. Den er en trussel mot hele arbeidet som Organisasjonen for sikkerhets og samarbeid i Europa OSSE driver i Kosovo, het det i en erklæring fra OSSE tirsdag.

Walker ble mandag erklært som uønsket av regjeringen i Beograd.

OSSE-landenes troika, Norge, Polen og Østerrike vil onsdag diskutere hvordan de skal reagere på utvisningen av Walker, og OSSE-observatørenes oppdrag i Kosovo.

Norges utenriksminister Knut Vollebæk, som for tiden er formann i OSSE, sa mandag til NTB at utvisningen er helt uakseptabel.

OSSE har sendt rundt 2.000 observatører til Kosovo, for å overvåke våpenhvilen mellom serbiske styrker og den kosovoalbanske UCK-geriljaen.

NTB