Intensiv kamp for å få opp ubåten

Oksygen i 24 timer til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vladivostok (ANB-AP): En russisk marine-ubåt med en besetning på sju sitter fast på sjøbunnen ved halvøya Kamtsjatka på Stillehavskysten.

- Redningsmannskaper er på vei. Vi får hjelp av ni skip fra Stillehavsflåten, sier talsmann for den russiske marinen, Alexander Kosolapov til The Russia Journal, og legger til at de hele tiden har hatt kontakt med besetningen.

Miniubåten sitter fast på 190 meters dyp. Årsaken til ulykken er at propellen satt seg fast i et fiskegarn, opplyser den russiske marine. Alle ni er i live og har det bra for øyeblikket. Fartøyet er 13,5 meter langt og 5,7 meter bredt.

- Dette er en intensiv operasjon hvor vi må få ubåten og besetningen opp på bare en dag, sier kaptein ved den russiske marine, Igor Dygalo.

- De har oksygen i et døgn til.

Hjelp fra Japan

Den amerikanske marine, U.S. Navy, har nå tilbudt å hjelpe russerne. Ifølge nyhetsbyrået AP er det fortsatt usikkert hva slags hjelp amerikanerne har tilbudt. I tillegg skal et japansk redningsskip være på vei, men etter hva AP opplyser er dette ikke fremme før mandag.

Russerne vurderer nå hvordan de best mulig kan få heist ubåten. Marinen vurdere også om de skal sende ned en miniubåt for å få løs ubåten.

Ulykken skjedde i Berezovaya Bay, 75 kilometer nord for Kamatsjatka.

Det er nesten nøyaktig fem år siden den russiske ubåten Kursk sank i Barentshavet, bare 135 kilometer fra den russiske kyst. 118 menn døde.

REDNINGSSKØYTE: Det japanske skipet, Chiyoda, skal hjelpe russerne å få opp båten.
INNESPERRET: Ifølge The Russia Journal er det en ubåt av dette slag som nå er fanget 170 meter under vann.