-- SKAL IKKE LØNNE SEG: Svein Arne Hansen i Politiets utlendingsenhet, politimester Christine Fossen og  UDI-direktør Ida Børresen pår onsdagens pressekonferanse i Drammen etter brannen på åasylmottaket på Lierskogen natt til i dag. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
-- SKAL IKKE LØNNE SEG: Svein Arne Hansen i Politiets utlendingsenhet, politimester Christine Fossen og UDI-direktør Ida Børresen pår onsdagens pressekonferanse i Drammen etter brannen på åasylmottaket på Lierskogen natt til i dag. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Intensiverer arbeidet med retur etter brannen

- Ingen skal kunne begå slike handlinger for å bli i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Norske myndigheter oppretter en spesialgruppe som skal arbeide for å få returnert asylsøkerne som var innblandet i opptøyene på ventemottakene.

Spesialgruppen skal bestå av medarbeidere fra Politiets utlendingsenhet (PU) og Utlendingsdirektoratet (UDI).

Ifølge politiet er det gjennomført avhør og det arbeides med å avklare statusen til dem som er pågrepet etter at Lier ventemottak brant til grunnen natt til onsdag.

Det settes det inn ekstraordinære tiltak for å se på beboernes retursaker.

- Ingen skal kunne begå slike handlinger i et forsøk på å få bli i Norge, sa politimester Christine Fossen i Søndre Buskerud politidistrikt på pressekonferansen i Drammen.

Beskjeden fra UDI-direktør Ida Børresen er den samme.

- Jeg vil understreke at dette er handlinger som ikke kommer til å hjelpe saken til dem det gjelder. De svekker sin sak, sier hun.

Samtidig er mange av dem som sitter på disse ventemottakene vanskelige å returnere, ifølge Politiets utlendingsenhet. Grunnen er at asylsøkerne ofte mangler identifikasjonspapirer.

På pressekonferansen i Drammen onsdag ble alvorlighetsgraden i hendelsen understreket. Det er gjort skade for mange millioner kroner, ifølge Børresen. I tillegg ble mange liv satt i fare.

UDI har fått flyttet en del av beboerne til mottak i Hurdal og flytter de resterende til et annet mottak onsdag. Samtidig har de satt i gang undersøkelser av hvor lang tid det vil ta å rehabilitere mottaket på Lier.

(NTB)

- SKAL UT: Brannen styrker ingens sak, sier Christine Fossen, politimester i Søndre Buskerud.
Foto: Hans Arne Vedlog
- SKAL UT: Brannen styrker ingens sak, sier Christine Fossen, politimester i Søndre Buskerud. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer