FORTSATT SAVNET: En person er fortsatt savnet etter denne boligbrannen i Rødenes i Østfold mandag ettermiddag. Sterk varme gjorde det vanskelig for brannvesenets røykdykkere å ta seg inn i huset. Foto: Freddie Larsen / NTB Scanpix
FORTSATT SAVNET: En person er fortsatt savnet etter denne boligbrannen i Rødenes i Østfold mandag ettermiddag. Sterk varme gjorde det vanskelig for brannvesenets røykdykkere å ta seg inn i huset. Foto: Freddie Larsen / NTB ScanpixVis mer

Intensiverte savnet-søk i Østfold - fire dager etter husbrann

Mann i 60-årene savnet i Østfold. Ikke mistanke om noe kriminelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire dager etter en voldsom husbrann i Rødenes i Østfold, ble det i dag satt i gang intensiverte søk med Røde Kors og andre frivillige.

En mann i 60-årene er fortsatt savnet.

- Det er selvfølgelig fordi han ikke er funnet. Av ulike årsaker har vi valgt å søke ut noen områder, sier Terje Marstad, operasjonsleder i Østfold politidistrikt.

Omfattende søk Dagbladet skrev mandag ettermiddag, den dagen det brant, at mannen ifølge kona var hjemme da brannen startet. Operasjonsleder Marstad sier at arbeidet med å lokalisere mannen har pågått hele uka.

- Vi har gjort aktive søk, pluss at vi har jobbet på branntomta, sier Marstad. Han forteller at 30-40 personer har deltatt i søkene i dag, og at de skal fortsette inntil det blir mørkt.

Fra og med i dag har folk fra Røde Kors deltatt i søkene i nærområdene, sammen med andre frivillige og politiet. Hunder har også deltatt.

- Vi ble tilkalt og fikk oppdrag av politiet i går, forteller Roger Berg, leder i Mysen Røde Kors.

- Alle muligheter åpne Politiet vil ikke gå ut med noen teorier om hva som har skjedd med mannen, men Marstad svarer nei når Dagbladet spør om det er mistanke om noe kriminelt.

- Hvor sannsynlig er det at han kan være i live?

- Det ønsker jeg ikke å spekulere i. Vi har noen tanker, men dem ønsker vi ikke å dele med pressen. Vi holder alle muligheter åpne, sier Marstad.

Avslutter i kveld I kveld klokka halv var mannen fortsatt ikke funnet. Marstad sier at søkene ikke vil fortsette imorgen.

- Vi har fått avsøkt det vi ønsker nå i dag, i nærområdene rundt åstedet.

- Hva vil dere gjøre videre?

- Vi går bredt ut, og har fortsatt mye igjen på branntomta, sier Terje Marstad.

INTENSIVT: 30-40 personer har deltatt i søkene i dag, som skal fortsette inntil det blir mørkt. Foto: Freddie Larsen / NTB Scanpix
INTENSIVT: 30-40 personer har deltatt i søkene i dag, som skal fortsette inntil det blir mørkt. Foto: Freddie Larsen / NTB Scanpix Vis mer