Intensivt arbeid for å få strømmen tilbake

Stearinlys og peis ble løsningen for mange husstander på Østlandet i helgen. Stormen natt til lørdag veltet hundrevis av trær som skapte problemer for strømforsyningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Halv pris for strømmen på kraftbørsen

  - Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier informasjonssjef Morten Schau i Viken Nett til NTB søndag ettermiddag.

  Selskapet hadde i hele helgen mannskaper ute for å fjerne trærne som hadde veltet over strømledninger og master.

  I ettermiddag hadde mange abonnenter fått strømmen tilbake, men på Øvre Romerike var det fortsatt omtrent 2.500 husstander uten strøm. Schau regner med at mannskapene fra Viken Nett måtte fortsette jobben med å fjerne trærne hele natt til mandag.

  Helikoptre

  I Hedmark og Oppland var omtrent 1.800 husstander uten strøm ved 16.30-tiden søndag.

  - Vi har hatt tre helikoptre ute for å finne feil langs linjene. Det er vanskelig å si når alle kan få strømmen tilbake, men det går den rette veien. Folk jobber på spreng, sier informasjonskonsulent Ragnhild Børresen i Eidsiva Energi til NTB.

  Byer og tettsteder fikk strømmen tilbake ganske raskt på lørdag, slik at feilene som gjenstår er spredt over flere kommuner.

  Tidkrevende


  Også mannskap fra Østfold Energi Nett måtte jobbe ekstra i helgen.

  - Vi har fått rettet opp mye, men det gjenstår en del etterarbeid. Det er mange trær over linjene, og det er tidkrevende arbeid å fjerne dem, sier konstituert leder Anders Lie ved driftsoperativt senter i Østfold Energi Nett til NTB.

  Omtrent 400 av selskapets abonnenter var strømløse søndag ettermiddag. Problemene var da størst i Askim-traktene.

  (NTB-Hege Lind-Hanssen)

<B>MEKTIGE KREFTER:</B> Denne høyspentmasten ved Minnesund veltet etter at et tre falt over den natt til lørdag. El-montørene Jan Petter Haugland og Tom Ivar Johansen fra Hafslund ser på situasjonen.
<B>TREKAOS:</B> Elmontør Jan Petter Haugland fra Hafslund må ta motorsagen til bruk for å få vekk treet fra denne høyspentmasten ved Minnesund.