- Interessant omgangsform mellom partifeller

Sjefredaktøren mener det var riktig å trykke bildet av ordføreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sjefredaktør i Fredriksstad Blad, Erling Omvik, var fullt klar over at det ville bli rabalder da avisa hans trykket et MMS-bilde av ordføreren iført Bandidos-genser.

Og rabalder har det blitt.

I dag har en tidligere Frp-kollega og ekskjæreste av ordføreren Eva Kristin Andersen innrømmet å ha forfalsket bilde.

Flere versjoner

- Jeg kan ikke kommentere annet enn at jeg hører hva som blir sagt. Vi har en kilde som sier noe annet enn det ordføreren sier. Nå føler jeg at vi må avvente dette og jobbe videre journalistisk, sier sjefredaktøren til Dagbladet.no.

Han innrømmer at dagens opplysninger kom som en overraskelse.

- Det er jo en høyst overraskende vending at en partikollega har sendt ut bildet, en kommunestyrerepresentant. Det er jo interessant å se at dette er omgangsformen mellom partifeller, sier sjefredaktøren.

Jobber videre med saken

TRYKKET BANDIDOS-BILDET: Sjefredaktør i Fredriksstad blad, Erling Omvik, startet ballet da han trykket bilde av ordføreren i Bandidos-genser. Det har vakt voldsomme reaksjoner alle veier. Her er Omvik som tar imot prisen for Årets avis 2003. Foto: SCANPIX
TRYKKET BANDIDOS-BILDET: Sjefredaktør i Fredriksstad blad, Erling Omvik, startet ballet da han trykket bilde av ordføreren i Bandidos-genser. Det har vakt voldsomme reaksjoner alle veier. Her er Omvik som tar imot prisen for Årets avis 2003. Foto: SCANPIX Vis mer

Han legger til:

- Vi jakter på sannheten. Om under hvilke forhold dette bildet eventuelt er tatt, og hva dette bildet er, sier han.

Omvik mener fortsatt det var riktig av avisa å trykke bildet. Det ble gjort etter en lang og grundig redaksjonell vurdering før bildet kom på trykk.

- Vi snakket med ordføreren tre ganger før vi trykket bildet, sier sjefredaktøren, som innrømmer at dette har vært en krevende sak for lokalavisa.

Han mener fortsatt det var riktig å trykke bildet.

- Vi anså det som både viktig og riktig å få dette ut i det offentlige rom. Vi snakket med ordføreren tre ganger før vi trykket bildet, og hadde informasjon om at hun ikke hadde deltatt. Samtidig hadde vi eksperter som mener bildet var ekte. Jeg mener det ville vært unnvikende å ikke trykke det, sier Omvik.


- Siste ord er ikke sagt

Lokalavisredaktøren forteller at saken har vært svært krevende både for Fredriksstad Blad og Frp lokalt.

- Det har vært et sterkt søkelys på oss, og nå er det viktig å holde hodet kaldt, sier Erling Omvik til Dagbladet.no.

- Og jeg tviler på at siste ord i denne saken er sagt.