Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Interessant tilbud fra Hydro

Både politikere og markedet reagerer positivt på Norsk Hydros framstøt mot Saga Petroleum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eventyret over for Saga

Mens aksjekursen steg utover formiddagen i går, fikk Hydros generaldirektør Egil Myklebust klapp på skulderen fra et bredt politisk flertall.

- Norsk Hydro er kommet med et tilbud som ser interessant ut, sier næringsminister Lars Sponheim. Han varsler at regjeringen før sommeren vil legge fram en melding for Stortinget. som tar for seg flere prinsipielle sider ved et eventuelt Hydro-oppkjøp av Saga.

Særlig er det viktig å diskutere at et eventuelt oppkjøp fører til at statens eierandel i Hydro reduseres fra vel 51 prosent til i underkant av 42 prosent, sier både Sponheim og Ap's Jens Stoltenberg.

- Styret i Statoil må få vurdere tilbudet fra Hydro selvstendig på forretningsmessig grunnlag. Dersom Statoil finner tilbudet for dårlig, skal staten som eier ha gode argumenter for å overprøve vurderingen, sier olje- og energiminister Anne Enger Lahnstein (Sp).