Interim-regjeringen innfører portforbud

Frykter voldelige sammenstøt etter at tusener tok til gatene.

MØTTE TILHENGERNE:  Den avsatte presidenten i Honduras Manual Zelaya snakker til sine tilhengere fra den brasilianske ambassaden i Tegucigalpa. Foto: AFP PHOTO / Orlando SIERRA/Scanpix
MØTTE TILHENGERNE: Den avsatte presidenten i Honduras Manual Zelaya snakker til sine tilhengere fra den brasilianske ambassaden i Tegucigalpa. Foto: AFP PHOTO / Orlando SIERRA/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Honduras folkevalgte president Manuel Zelaya vendte mandag overraskende hjem etter tre måneder. Dette er hans første besøk i hjemlandet etter at han ble vekket av soldater og kastet ut av landet i pyjamasen 28. juni.

- Jeg har aldri sett himmelen så blå og vakker. Jeg har kommet tilbake for å føre dialog i mitt eget land og i min egen by. Jeg håper at jeg vil kunne kommunisere med kuppmakerne i innen et par timer, sa han på telefon til CNN fra den brasilianske ambassaden i Tegucigalpa. Ifølge Zalaya reiste han fra Guatemala søndag kveld. Reisen skal ha tatt 15 timer.

- Det var mye sikkerhet og mange veisperringer, sier han.

Tusener i gatene

Flere tusen tilhengere av den avsatte presidenten har samlet seg i gatene i Tegucigalpa for å feire hjemkomsten. Som svar på dette har overgangsregjeringen innført 15 timers portforbud i hovedstaden, melder AP. Portforbudet trådte i kraft klokka 16 lokal tid og varer til klokka 7 tirsdag morgen. Det er innført for å hindre uro etter «hendelsene de siste timene», oppgir interimpresident Roberto Micheletti.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer