Intern epost: «ALLE bankkonti må tømmes så raskt som mulig, det bør tas ut i kontanter.»

Eposter avslører hvordan ledelsen i SOS Rasisme tømte kontoene da staten og støttegivere krevde tilbake 18 millioner kroner.

SENDTE OG MOTTOK: Daglig leder Kjell Gunnar Larsen (55), nestleder Kenneth Fuglemsmo (29) og ansatt og tillitsvalgt Henrik Ormåsen (38) sendte og mottok eposter om hvordan SOS Rasisme skulle tømmes for penger.  Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
SENDTE OG MOTTOK: Daglig leder Kjell Gunnar Larsen (55), nestleder Kenneth Fuglemsmo (29) og ansatt og tillitsvalgt Henrik Ormåsen (38) sendte og mottok eposter om hvordan SOS Rasisme skulle tømmes for penger. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet kan nå avsløre eposter som viser at flere ledere og ansatte i SOS Rasisme ble informert om arbeidet med å tømme organisasjonens bankkontoer for penger, da millionkravene tårnet seg opp i desember i fjor.

Ba om kontanter Alarmen gikk internt i SOS Rasismes ledelse 2. desember i fjor. Det går fram av en epost Dagbladet har, sendt fra daglig leder Kjell Gunnar Larsens adresse:

«ALLE bankkonti må tømmes så raskt som mulig, det bør tas ut i kontanter, alt som står på kontoen. Et annet alternativ er å føre dette videre til andre bankkonti.»

Ifølge epostene startet operasjonen fordi politiets namsmann i Haugesund, på vegne av Landsrådet for Norges Barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), tok pant på 350 000 kroner i tre av SOS Rasismes bankkontoer.

- Da vi tok pant i SOS Rasismes kontoer ble de kontoene sperret for uttak, sier namsmann Geir Vagle Stangeland til Dagbladet.

Stangeland tok pant i SOS Rasismes heleide aksjeselskap Aktivisteiendom allerede i november.

Over hundre kontoer I desember hadde SOS Rasismes lokallag og sentralleddet over hundre kontoer i en rekke av Norges største banker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer