Intern rapport avslører alvorlig svikt og forvirring da mann tok seg inn i Det hvite hus

Secret Service får gjennomgå.

GJERDEHOPPER: Sikkerheten utenfor Det hvite hus i Washington D.C. sviktet fullstendig da en mann i september hoppet over gjerdet og tok seg inn i den amerikanske presidentboligen. Foto: AP Photo/Evan Vucci
GJERDEHOPPER: Sikkerheten utenfor Det hvite hus i Washington D.C. sviktet fullstendig da en mann i september hoppet over gjerdet og tok seg inn i den amerikanske presidentboligen. Foto: AP Photo/Evan Vucci Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Da Omar Gonzales 19. september i år hoppet over gjerdet og tok seg langt inn i Det hvite hus, skjedde det etter at en rekke sikkerhetstiltak sviktet, ifølge Secret Service sin interne gjennomgang, skriver Washington Post.

Inntrengeren kom seg langt inn i presidentboligens førsteetasje, og da Irak-veteranen til slutt ble overmannetmed en foldekniv av typen Spyderco VG10 inne i Det hvite hus av en agent som ikke var i tjeneste, viste det seg også at han hadde 800 skudd og en machete-kniv i bilen utenfor.

Secret Service er politimyndigheten som blant annet har ansvaret for USAs president, Barack Obama, og hans familie. De siste åra har organisasjonen fått et særdeles frynsete rykte. Foruten flere tilfeller av svikt i sikkerheten har organisasjonen vært rammet av prostitusjons- og fylleskandaler, og sjefen, Julia Pierson, måtte i høst gå av.

I privat samtale Ifølge rapporten fra den interne etterforskningen til Secret Service var det nærmere et dusin omstendigheter som førte til at Gonzales klarte å ta seg helt inn i Det hvite hus.

• Blant annet var en av hundepasserne opptatt i en privat telefonsamtale og hørte derfor ikke kommunikasjonen over radioen om gjerdehopperen. Dermed kom han for seint fram til stedet for å bistå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer