Intern rapport avslører: «Ikke godt nok»

Av 19 tiltak for å motvirke at ansatte blir utsatt for vold og trusler på jobb i kriminalomsorgen, er bare åtte dokumentert innført, ifølge en intern rapport. - Pinlig, sier tillitsvalgt.

FÅR KRITIKK: Kriminalomsorgsdirektoratet får kritikk i en intern rapport om tiltaksplanen for å motvirke vold og trusler mot ansatte. Foto: Kriminalomsorgen / Flickr
FÅR KRITIKK: Kriminalomsorgsdirektoratet får kritikk i en intern rapport om tiltaksplanen for å motvirke vold og trusler mot ansatte. Foto: Kriminalomsorgen / Flickr Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2019 ble det registrert 650 volds- og trusselhendelser mot ansatte i kriminalomsorgen. Samme år kom Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI) med en tiltaksplan for å motvirke nettopp vold og trusler mot ansatte.

Her ble det trukket fram tre hovedmål:

  • motvirke risikoen for vold og trusler
  • redusere og minimalisere konsekvensene av vold og trusler
  • forbedre internkontrollsystemet

Nå har Dagbladet fått tilgang til internrevisjonens rapport om tiltaksplanen, hvor KDI får kritikk på flere punkter. Den slår fast at målene ikke er oppfylt og at tiltaksplanen «ikke er godt nok fulgt opp».

«Flere av tiltakene er innført, men det framstår som «stykkevis og delt» og har gjennomgående mangler på koordinering og systematisk oppfølging», står det i rapportens konklusjon, som er datert mars 2022.

Dagbladet har forelagt kritikken i rapporten for Tor Erik Larsen, forbundsleder i Kriminalomsorgens Yrkesforbund.

- Totalt sett er jeg ikke overrasket over at dette ikke er fulgt opp, sier han og omtaler konkrete punkter som «pinlig» og «latterlig».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.