Dødsulykken på Filipstad

Intern rapport: For lavt gjerde og manglende skilting

Bane NOR er kritiske til sine egne rutiner i en intern rapport etter ulykka på Filipstad tidligere i år.

DØDE: I februar i år døde Even Warsla Meen (15) etter å ha kommet i kontakt med en kontaktledning i en togtunnel på Filipstad i Oslo. Bane Nor har nå laget en intern rapport, der de går gjennom hendelsen. De har funnet brudd på sitt eget tekniske regelverk. Reporter: Audun Hageskal. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I februar i år døde Even Warsla Meen (15) etter å ha kommet i kontakt med en kontaktledning i en togtunnel på Filipstad i Oslo.

For lavt gjerde

Bane NOR har nå laget en intern rapport, der de går gjennom hendelsen. De har funnet brudd på sitt eget tekniske regelverk.

«Filipstad-området er inngjerdet og med mange advarsel-skilt, men 30 meter av gjerdet, mot tomten til fritidsklubben, var ikke i henhold til Bane NORs tekniske regelverk. Denne delen av gjerdet var ikke skiltet 'adgang forbudt' og hadde lavere høyde», fastslår Bane NOR.

De tre ungdommene kom seg inn på jernbaneområdet fra nettopp fritidsklubb-tomten.

- Dette er en feil. Gjerdet ble satt opp høyere rett etter ulykka, da vi ble klar over at det var feil. Det skulle ikke skjedd, sier Vibeke Aarnes, konserndirektør for infrastruktur i Bane NOR til Dagbladet.

Det tre ungdommene skal, ifølge rapporten, enten ha klatret over gjerdet eller gått gjennom langs tunnelveggen ved enden av tomten. Inne i tunnelen sto det parkert to tog.

- Må ikke ta på ledningen

«Etter å ha klatret opp på taket av det ene toget kommer en av ungdommene for nær kontaktledningen. Det fører til en eksplosjon og de to andre blir kastet ned på bakken», heter det i Bane NORs rapport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer