Fjerning av formuesskatten og arveavgiften kommer foran andre skattekutt i Fremskrittspartiets tredje utkast til nytt partiprogram. Men innad i partiet er det uenighet om saken. Foto: Jacques Hvistendahl
Fjerning av formuesskatten og arveavgiften kommer foran andre skattekutt i Fremskrittspartiets tredje utkast til nytt partiprogram. Men innad i partiet er det uenighet om saken. Foto: Jacques HvistendahlVis mer

Intern strid deler Frp i to

Uenige om nullskatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjerning av formuesskatten og arveavgiften kommer foran andre skattekutt i Fremskrittspartiets tredje utkast til nytt partiprogram. Men innad i partiet er det uenighet om saken.

Nestleder og programkomitéleder Per Sandberg regner med at landsmøtet vil vedta prioritering av å fjerne formuesskatten og arveavgiften foran andre skattekutt. Men samtidig har partiet delt seg i to i spørsmålet om fjerning av formuesskatten bør følges av andre tiltak som hindrer at noen av de rikeste blir nullskattytere, skriver Dagens Næringsliv.

Flertallet i programkomiteen foreslår at fjerning av formuesskatten «må kombineres med mekanismer som gjør at det store flertallet av befolkningen slipper skatten, men at vi ikke skaper nullskattytere». Mindretallet foreslår at teksten og reservasjonen mot nullskatt tas helt ut, skriver avisa.

Partiet jobber nå med å finne løsninger som kan tette hullene slik at fjerning av formuesskatten ikke skaper nullskattytere.

- Regelverket er veldig komplisert, og vi har ingen løsning klar her og nå. Vi har spurt Finansdepartementet om råd, men trenger tid for å finne de rette mekanismene. Ingen i Frp ønsker nullskattytere, sier Sandberg.

I partiprogrammet har ikke Frp satt noen frist for hvor lang tid det skal ta å fjerne formuesskatten. Men kanskje kommer partiet Høyre i møte ettersom Høyre har fastslått at formuesskatten må fjernes gradvis.

(NTB)