Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Internasjonal kunstyv dømt

Han elsket alle maleriene han stjal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En fransk kunstyv er dømt til tre års fengsel for tyveri av over 20 verdifulle malerier i Frankrike, Østerrike og Danmark.

Selvmordsforsøk

Den 33 år gamle mannen livnærte seg som kelner og stjal kunst på fritiden. Han er dypt deprimert etter at han ble tatt, og har forsøkt å ta sitt eget liv i varetektscella.

Det er ikke første gang kunstyven har vært innhentet av lovens lange arm.

Tatt før

I 2003 ble han dømt til fire års fengsel av en sveistisk domstol, etter at han stjal 239 kunstverk fra sju forskjellige kunstinstitusjoner rundt om i Europa. Tyveriene skjedde mellom 1995 og 2001.

I retten har 33-åringen hevdet at han ikke har forsøkt å selge kunstverkene han stjal. Han er bare genuint interessert i kunst og var svært betatt av all den vakre kusten han stjal. Det spilte ingen rolle for retten. Tyveri er tyveri, mente den.

DØMT:</B> Stephane Breitwieser ser bort på sin advokat Thierry Moser. I dag ble 33-åringen dømt for kunstyveri i stor skala.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media