Internasjonal svindlerliga raidet Posten

En internasjonal kortsvindlerliga har de siste månedene raidet en rekke postkontorer i Sør-Norge, og benyttet minst 30 falske betalingskort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge norsk politi, som har brukt betydelige ressurser i etterforskningen, er bedrageriene et ledd i profesjonell internasjonal kriminalitet, trolig med base i England. Antallet brukte kort er dessuten uvanlig høyt til å være en bedragerisak i Norge.

Postkontorer i Oslo, Trondheim og på Vestlandet har vært utsatt for til sammen 149 bedragerier og forsøk på bedragerier for til sammen 550 000 kroner Det er snakk om 94 såkalt fullbyrdede bedragerier for 363 000 kroner og 55 forsøk på bedragerier på til sammen 187 000 kroner.

Arrestert

Kortsvindelen startet i slutten av mars, og ble stoppet av politiet gjennom en arrestasjon i slutten av juni. En 44-åring, bosatt i England, ble arrestert, og siktet av Oslo-politiet for bedrageri og forsøk på bedrageri.

I politiavhør har 44-åringen, som antas å være en løpegutt for bakmennene i kortsvindlerligaen, tilstått i samsvar med siktelsen, til sammen 149 bedragerier og bedrageriforsøk. I Oslo tingrett er han dømt til fengsel i ti måneder, hvorav fire måneder er gjort betinget med ei prøvetid på to år.

44-åringen forklarer at han dro på bedrageriturneene til Norge fordi han hadde tatt opp lån av en privatperson i England, som han ikke klarte å betale.

Ble truet

-  Denne personen og hans omgangskrets presset meg for å få meg til å betale. Jeg ble slått og mishandlet. Etter press gikk jeg med på å reise til Norge for å foreta kortsvindelen, forklarer 44-åringen.

Ifølge 44-åringen ble han utstyrt med de forfalskede betalingskortene av de omtalte mennene.

-  Jeg reiste flere ganger tilbake til England og leverte oppgjør til mine oppdragsgivere. Sjøl ble jeg godskrevet 10- 15 prosent av utbyttet. Jeg fikk imidlertid ikke pengene. De ble brukt til å nedbetale det private lånet, forklarer 44-åringen.

I premissene skriver tingrettsdommer John I. Henriksen at det ikke er annet i politidokumentene enn 44-åringens forklaring som underbygger disse opplysningene.

SVINDLET:Postkontorer i Oslo, Trondheim og på Vestlandet har vært utsatt for til sammen 149 bedragerier og forsøk på bedragerier for til sammen 550 000 kroner.