Mistillit mot byråd Berg

Interne dokumenter: Forbereder Lan Marie-kaos

Bystyret i Oslo forbereder seg på Lan Marie Berg-kaos i morgen, viser dokumenter Dagbladet har fått tilgang på. Dersom Raymond Johansen går av, blir han straks leder av et forretningsministerium, kommer det fram av dokumentene.

MISTILLIT: Eivor Evenrud, gruppeleder for Rødt i Oslo bystyre sier partiet ikke lenger har tillit til Lan Marie Berg som byråd. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen vet riktig hvordan morgendagens dramatiske bystyremøte i Oslo vil ta form etter at det er nå er flertall for mistillit mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG).

I dokumenter sendt ut til lederne av partiene i Oslo i ettermiddag forberedes det på en rekke scenarioer, kan Dagbladet nå fortelle.

Grunnet en «uavklart politisk situasjon må flere muligheter holdes åpne», heter det i skrivet Dagbladet har fått tilgang på.

Bakgrunnen for mistilliten mot Berg er milliardsmellen på byggingen av ny reservevannforsyning til hovedstaden. Regningen er allerede fem milliarder høyere enn først antatt, og bystyret ante ingenting før i mai.

Forretningsministerium

Politikerne i Oslo bes i skrivet Dagbladet har fått om forberede seg på flere mulige utfall av mistillitserklæringen mot miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG).

  • Dersom spørsmålet om mistillit finner sin avklaring før møtet starter, antar sekretariatet at sak om mistillit trekkes, står det.
  • Dersom mistillitsavklaring blir avgitt, går bystyret direkte inn i en timelang pause.
  • Dersom byråd Berg får flertallet mot seg, men uten at Raymond Johansen går av, blir det spørretime som vanlig.
  • Dersom Raymond Johansens byråd går av i morgen, vil ikke dette formelt skje før en ny byrådsleder et utpekt, står det i skrivet. Det klargjøres dermed at Raymond Johansen blir sittende som leder for et forretningsministerium. Den planlagte spørretimen vil i så fall utgå.

Dagbladet er kjent med at byrådsleder Raymond Johansen er klar for å gjøre alt for å berge Lan Marie Berg. Det er trolig at han vil stille kabinettsspørsmål, og forklare bystyret at en mistillit mot én av byrådene, er mistillit mot hele byrådet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer