Dagbladet avslører:

Interne planer forbereder regjeringssamarbeid

I interne Ap-dokumenter har partistrateger over lang tid «skrevet sammen» politikken på rødgrønn side. I Senterpartiet begynte Vedum arbeidet med en regjeringsplattform allerede da KrF valgte borgerlig leir.

HAR DOKUMENTENE KLARE: Siden 2019 har partistrateger i det skjulte jobbet med å skrive sammen partiprogrammene til Ap, Sp og SV, etter det Dagbladet er kjent med. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
HAR DOKUMENTENE KLARE: Siden 2019 har partistrateger i det skjulte jobbet med å skrive sammen partiprogrammene til Ap, Sp og SV, etter det Dagbladet er kjent med. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ap og Sp driver ikke valgkamp sammen, og de krangler om hvem som skal få sitte i en eventuell regjering etter valget.

Dagbladet er imidlertid kjent med at begge partiene over lang tid har sittet på hver sin tue og planlagt politikken til en framtidig rødgrønn regjering.

Arbeiderpartiets strateger har i flere år forberedt grunnen for den nå tidvis hanglende regjeringskonstellasjonen Ap, Sp og SV. Store deler av dette arbeidet går tapt dersom Sp fortsatt nekter SV plass i regjeringen etter valget.

Dagbladet vet også at Arbeiderpartiet i det stille har «skrevet sammen» partiprogrammene til Ap, Sp og SV for å finne felles grunn som eventuelle regjeringsplattformer kan ta utgangspunkt i.

Dette arbeidet kan spille inn i eventuelle regjeringsforhandlinger etter valget.

Handlingsrommet for en klimaseier til SV er blant det Ap-strategene har sondert. Ap vet at dette er avgjørende dersom SV skal tre inn i regjeringen. Skatte- og avgiftspolitikk, distriktsspørsmål og velferdsspørsmål er andre politikkområder hvor de tre partiene står relativt nære hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer