Internet Explorer 6 er her

Microsoft er foreløpig tause om interne e-poster som har røpt at deres nye nettleser Internet Explorer 6 er ferdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en e-post som har kommet Cnet News.com for øye, røpes det at teamet som lager den nye nettleseren er ferdig med utprøvingen av det nye produktet. E-posten ba såkalte beta-testere om å komme med noen endelige kommentarer innen 7. august. Dette melder MSNBC, et selskap i Microsoft-konsernet.

Microsoft kommenterer verken denne saken eller andre lekkasjer som har oppstått den siste tiden om selskapets nye produkter, deriblant Windows Messenger og Windows Media Player. I stedet gjentar de det de tidligere har annonsert, nemlig at Internet Explorer vil lanseres i forkant av det nye operativsystemet Windows XP, som offisielt slippes den 25. oktober.

I den omtalte e-posten beskrives Microsofts nye nettleser som en stor forbedring av forgjengeren IE 5, blant annet med hensyn til stabilitet og støtte for World Wide Web Consortiums (W3C) standarder. Dette omfatter både eldre teknologi, som CSS og DOM, og den nyere SMIL 2.0.

E-posten omtaler også nettleserens nye verktøy som angår såkalt P3P - Platform for Privacy Preferences, et W3C-forslag som hjelper brukere å bestemme hvor mye personlig informasjon som skal kunne være tilgjengelig til nettsidene de besøker.

Slike lekkasjer fra Microsoft er ikke noe nytt. Informasjon om tidlige beta-versjoner av dette produktet har versert på nettet helt siden januar.