Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Internett fra stikkontakten

Om ikke lenge kan du trolig koble deg opp på på internett via den vanlige stikkontakten. Ny teknologi gjør at du kan surfe 20-30 ganger raskere enn med et vanlig høyhastighetsmodem. Og det blir trolig billigere også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle som har surfet på internett hjemmefra, vet at det som regel går veldig tregt. Men det britiske selskapet Nor.Web har nå ferdigutviklet et system som gjøre det mulig å surfe på internett via strømkablene som går inn i alle hjem og bedrifter. Ved å montere en spesiell boks i sikringsskapet hjemme, og koble den til et modem ved PC-en, kan du surfe 20-30 ganger så raskt som med et vanlig høyshastighetsmodem. Samtidig er du oppkoblet hele døgnet til en fast, månedlig pris. Dermed blir dyre tellerskritt historie, skriver Aftenposten.

Den store svenske kraftleverandøren Sydkraft er blant de første i verden med å sette gang større forsøk med det nye systemet. I løpet av fire-fem måneder skal forsøkene være over, og da er plan en å tilby produktet til massemarkedet.