Internett-gambler til sak for å slippe spillegjeld

Har saksøkt DnB NOR.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En kunde har saksøkt DnB NOR for å slippe å betale tilbake spillegjeld han har på kredittkortet etter å ha gamblet på internett.

Vestfoldmannen har saksøkt banken for å slippe å betale gjelden på 35.000 kroner, pluss å få tilbake 16.500 kroner han allerede har betalt ned. Banken har gått til motsøksmål, og krever 45.000 kroner.

- Det strider mot all sunn fornuft at folk ikke gjør opp for seg, sier informasjonsdirektør Eivind Grønstad i DnB NOR til Aftenposten.

Saken kommer opp for Oslo tingrett i høst, og dommen vil få prinsipiell betydning for hvordan banker og kredittinstitusjoner må forholde seg til kunder som får kredittkortgjeld fra pengespill.

Dersom saksøkeren vinner fram, vil det trolig komme flere andre saker for rettsapparatet. Advokatfullmektig Espen Låhne Smedsrud, som representerer vestfoldmannen, sier han allerede har fått flere henvendelser.

Søksmålet er basert på en lovparagraf fra 1902.

- Banken var klar over at innvilget kreditt ble benyttet til pengespill og at saksøker derfor ikke er forpliktet til å nedbetale spillegjelden, sier Smedsrud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer