Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Internett-kjempe på plass i Norge

Norges største nettkatalog Kvasir får hard konkurranse. Internett-giganten Yahoo! er på plass i norsk språkdrakt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste tre åra har den amerikanske søketjenesten Yahoo! markert seg som et av verdens mest besøkte nettsteder.

  I morgen skjer den offisielle åpningen av Yahoo! Norge, men allerede i dag kan du bruke til å finne fram på nettet.

  Internett-kjempen er fast bestemt på å bli hovedaktøren for søketjenester i alle land de etablerer seg.

  Selskapet har allerede klort seg fast med lokale versjoner rundt omrkring i verden. De er allerede i Sverige og i dag skjer den offisielle åpningen av Yahoo! Danmark.

Truer Kvasir

Scandinavia Onlines (SOL) søketjeneste Kvasir har så langt vært enerådende i Norge, en posisjon som er langt mer usikker nå. Likevel er lanseringsansvarlig for Yahoo! i Skandinavia, Jeffrey Westman (35), ydmyk i forhold til den norske konkurrenten:

  - Vi vil være nummer én i alle markeder, men vi har ikke så stor selvsikkerhet at vi tror vi bare kan komme inn å ta over fordi vi er Yahoo!, sier Westman.

Avdelingsleder for Kvasir i Skandinavia, Stein Georg Lillemoen (29), hevder han ikke er tatt på senga etter nett-gigantens inntog. - Vi har en pragmatisk og avslappet holdning til dette. Konkurranse er sunt. Dessuten konkurrerer Yahoo! ikke bare med Kvasir, men med hele SOL og forsåvidt også Dagbladet, sier han.

Lillemoen sikter til Yahoo!s brede profil hvor søketjenestene bare er en del av et bredere tilbud av nyheter, sport- og underholdningsstoff levert av store medieselskaper.

- Men Yahoo! har en lang vei å gå. Dette er en light-versjon av den globale tjenesten. Jeg hadde egentlig forventet meg mer, sier han.

Kontor i Stockholm

Tre norske ansatte har fra Stockholm jobbet på spreng for å rekke morgensdagens lansering. Det er fremdeles usikkert om selskapet etablerer seg med kontor her i landet.

  Yahoo! bruker samme oppskrift i Norge som de gjør ellers i verden. Katalogen skal brukes til å finne fram på nettet. I tillegg samarbeider de med underholdnings-tjenester og nyhetsleverandører som fungerer som trekkplastre.

  På den norske versjonen finnes foreløpig et utvalg av NTBs nyheter.

Den «norske» Yahoo

Storebror Yahoo i USA

Her er noen flere steder som hjelper deg å finne fram på nettet:

Kvasir

Søkemotor for Norge og til dels Norden

Metacrawler

- tar med seg flere av de store søkemotorerene i ett og samme søk

HotBot

Drives av bladet «Wired». Den raskeste og beste akurat nå, mener mange.

Hele Norges coronakart