- Internett letter tilgangen til sex

- Jeg har klienter som ikke kan la være å surfe etter sex på Internett. De kan oppleve seg selv som avhengige, men problemene deres er ikke skapt av Internett, sier Dagfinn Sørensen ved Institutt for klinisk sexologi i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han mener amerikanerne har større problemer med sexavhengighet enn nordmenn.

- I USA er sex noe negativt og tabubelagt. I Norge har vi et mye mer positivt syn på sex. Det man kaller sexavhengighet i USA er i virkeligheten et mer komplekst problem. Jeg er meget skeptisk til slike undersøkelser, selv om det ikke er tvil om at Internett har gjort tilgangen til sex lettere for mange, sier Dagfinn Sørensen.

Han mener normalt fungerende mennesker ikke vil bli sexavhengige av å surfe på Internett.

- De som eventuelt blir fanget i en slik avhengighet, har problemer på forhånd, før de setter seg ned foran datamaskinen. For disse menneskene fungerer Internett-tilbudet som et substitutt for noe de ellers mangler. Mange som opplever å bli avvist på byen, kan få styrket sitt selvbilde gjennom chatting og liveshow på nettet, sier Sørensen, og fremholder:

- Man må likevel huske at det ikke er farlig å bli seksuelt opphisset. Men dersom man bruker mye tid og penger på dette og oppfatter seg selv som avhengig, oppstår det et problem som må behandles, sier Dagfinn Sørensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer