Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Internett og mobilnett skrudd av i Syria

President Bashar al-Assad har utnevnt ny statsminister.

 SKADET:  Det offisielle syriske nyhetsbyrået publiserte i helgen denne bildemontasjen av fire syriske politimenn som skal ha blitt angrepet og skadet av demonstranter i Duma rett nord for hovedstaden Damaskus etter fredagsbønnen sist fredag. FOTO: SANA/AFP/SCANPIX.
SKADET: Det offisielle syriske nyhetsbyrået publiserte i helgen denne bildemontasjen av fire syriske politimenn som skal ha blitt angrepet og skadet av demonstranter i Duma rett nord for hovedstaden Damaskus etter fredagsbønnen sist fredag. FOTO: SANA/AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mobilnettet og internett er ute av drift i Syria etter at myndighetene i går gjennomførte arrestasjoner av flere demokrati-aktivister.

Teleselskapene opplyser at tekniske problemer ligger bak, men aktivister er skeptiske til den forklaringen.

- Det pågår en arrestasjonsbølge og telefonene er nede, så folk mistenker innblanding, sier en innbygger i Douma nord for Damaskus.

Minst fire drept Menneskerettighetsgrupper sier minst 46 personer er arrestert i byene Daraa, Douma og Homs.

Sikkerhetsstyrker skal ha drept minst fire demonstranter i Douma fredag. Men en menneskerettsaktivist oppgir at åtte ble drept.

Syriske myndigheter hevder at en uspesifisert «væpnet gruppe» hadde åpnet ild mot både demonstranter og politi og benekter at det var regimets egne sikkerhetsstyrker som skjøt.

Ny statsminister President Bashar al-Assad har utnevnt tidligere landbruksminister Adel Safar til å danne ny regjering, meldte offisielle kilder søndag. Safar ventes å ha satt sammen regjeringen i løpet av to dager.

Safar var landbruksminister i Naji al-Otaris regjering. Otari gikk av forrige uke etter bølgen av protester som feide over landet.

(NTB-AFP).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media