Internett-troll fengslet i to år

Småbarnsfaren innrømmer drapstrusler mot 200 barn.

INTERNETT-TROLL:  Reece Elliot ble i går dømt til fengsel for trusler på Internett. Foto: Northumbria Police/AP/NTB SCANPIX
INTERNETT-TROLL: Reece Elliot ble i går dømt til fengsel for trusler på Internett. Foto: Northumbria Police/AP/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En britisk mann er dømt for trusler mot barn på Internett, og må sone to år i fengsel, skriver The Independent.

24-åringen Reece Elliot brukte falskt navn. Og kom med trusler på en Facebook-side til minne om en jente fra Tennessee, som omkom i en bilulykke, skriver BBC.

Trusselen «Faren min har tre skytevåpen. Jeg har tenkt å drepe han og kaste liket hans i en søppelcontainer. Etterpå skal jeg drepe minst 200, før jeg tar mitt eget liv. Du kan fortelle politiet at jeg er på vei. Jeg kommer i hvert fall til å drepe 200 mennesker på skolen. Jeg kommer på CNN», skrev Reece Elliot på Facebook.

Dette førte til at skolene i området der jenta bodde, Warren i Tennessee, ble stengt. Dagen etter at trusselen ble postet, måtte 3000 barn bli hjemme, følge The Independent.

Da en jente på Facebook-siden reagerte på innlegget, sendte Elliot en drapstrussel.

«Du er valgt ut til å få en av mine kuler, på skolen i morgen», skrev mannen.

Rettssaken Den britiske småbarnsfaren møttee i tingretten i Newcastle, og ble i går dømt til fengsel. I rettssalen beskrev han seg selv om et «Internett-troll», en som bare ville provosere.

Elliot har vært varetektsfengslet siden februar i år, da innleggene ble skrevet. Han erkjente tiltalepunktet som gjaldt drapstrusler og åtte andre tiltalepunkter som omhandler støtende meldinger. Han erkjente ikke fire andre punkt som gjelder drapstrusler, noe påtalemyndigheten godtok.