Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Internetts sorte enke» (80) pågrepet igjen etter å ha brukt PC på biblioteket

En canadisk kvinne (80), som er dømt for en rekke alvorlige forhold og kalles en av Canadas farligste kvinner, er pågrepet igjen etter å ha blitt løslatt i mars.

ARRESTERT IGJEN: Melissa Ann Shepard har et langt rulleblad. Siden 90-tallet er hun blitt domfelt flere ganger for å ha svindlet og forgiftet eldre menn. I tillegg er hun dømt for forsettlig drap. Nå er hun arrestert for å gå på internett igjen. Foto: Halifax Regional Police/The Canadian Press/NTB scanpix
ARRESTERT IGJEN: Melissa Ann Shepard har et langt rulleblad. Siden 90-tallet er hun blitt domfelt flere ganger for å ha svindlet og forgiftet eldre menn. I tillegg er hun dømt for forsettlig drap. Nå er hun arrestert for å gå på internett igjen. Foto: Halifax Regional Police/The Canadian Press/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Melissa Ann Shepard (80) ble løslatt i mars etter å ha sonet en straff for å ha dopet ned ektemannen. Nå er hun siktet igjen for å ha brutt vilkårene for løslatelse, melder BBC.

På bildene ser hun ut som en søt, gammel bestemor, men politiet beskriver henne som en av Canadas farligste kvinner, og hun har fått tilnavnet «internetts sorte enke», og er blant annet dømt for drapet på én av sine tidligere ektemenn.

Mandag skal Shepard ha gått på internett via en datamaskin på et bibliotek i Nova Scotia. Tidligere har politiet advart eldre menn på jakt etter kjærlighet om å styre unna Shepard etter at hun også tidligere har brukt internett til å sjarmere partnere.

Foruten at hun ikke hadde lov til å gå på nettet, innebar vilkårene for løslatelse også at hun fikk portforbud, og at hun måtte informere politiet før hun innledet romantiske forhold. 

Dopet og kjørte over ektemannen Shepard, som er fra Burnt Church i New Brunswick, har etter hvert et langt kriminelt rulleblad. Mellom 1977 og 1991 ble hun dømt til fengsel for en rekke tilfeller av svindel, forfalskning, ID-tyveri og forsøpling.

Da hun var 55 år gammel begikk hun den grufulle handlingen som ga henne rykte som en av Canadas farligste kvinner.

I 1990 giftet hun seg nemlig med Gordon Stewart, selv om hun fortsatt var gift med en annen mann, som hun skilte seg fra i 1991. For å unngå seksuell aktivitet skal Shepard over lengre tid ha dopet ned Stewart med benzodiazepin. 27. april 1991 nøyde hun seg ikke med å dope ham ned, men hun kjørte også over ham to ganger på en øde vei nær flyplassen i Halifax, ifølge Globalnews. .

Selv hevdet Shepard at maen hadde forgrepet seg på henne, og at hun kjørte over ham for å slippe unna. Hun ble dømt til seks år i fengsel for forsettlig drap. Etter to år slapp hun ut begynte å reise rundt i Canada for å holde foredrag om seksuelle overgrep og «battered woman syndrome», som brukes for å forsvare ofre for overgrep i hjemmet som angriper partneren sin.

Holdt foredrag I 1994 medvirket hun i dokumentaren «Når kvinner dreper», og mottok offentlig støtte for å hjelpe andre. Ifølge BBC begynte imidlertid journalisten Barb McKenna å undersøke Shepards bakgrunn.

- Hun er veldig glatt. Du kunne konfrontere henne, og hun ville umiddelbart komme med et svar, selv om det var en åpenbar løgn, sier hun.

I 2001 giftet Shepard seg for tredje gang med Robert Friedrich, som hun traff på en datingside på internett for kristne. Han døde etter bare 14 måneder og etterlot seg et større pengebeløp til Shepard. Hun ble imidlertid aldri siktet for noe kriminelt.

Dop i kaffen I 2005 ble hun dømt til fem års fengsel i Florida for blant annet tyveri og svindel. Det skjedde etter at hun hadde bodd sammen med Florida-mannen Alex Strategos (73) i en måned. De to møttes også på internett, og det ble oppdaget at om lag 18000 dollar var borte fra kontoen til Strategos. Siden har han også hevdet at hun forgiftet iskremen hans, men dette er han aldri blitt dømt for.

Da hun ble løslatt, ble Shepard deportert til Canada. Der traff han sitt foreløpig siste, kjente offer, Fred Weeks (75). Han ble sjarmert da Shepard flyttet inn i samme boligkompleks som ham i Nova Scotia, skriver CBC.

I 2012 giftet de seg. Men da de dro på bryllupsreise, slo hun til igjen. Hun har innrømmet å putte beroligende midler i kaffen til Weeks på en ferjetur fra Nova Scotia til Newfoundland. Legene fant nær dødelige doser av middelet, og Weeks var til tider nesten lammet som følge av dette. I 2013 ble hun dømt til to år og ni måneder i fengsel.

ARRESTERT: Melissa Ann Shepard i retten i Dartmouth i Nova Scotia i Canada i mars før hun ble løslatt. Foto: THE CANADIAN PRESS/Andrew Vaughan
ARRESTERT: Melissa Ann Shepard i retten i Dartmouth i Nova Scotia i Canada i mars før hun ble løslatt. Foto: THE CANADIAN PRESS/Andrew Vaughan Vis mer
Hele Norges coronakart