Internrevisjon viser sikkerhetsavvik i Jernbaneverket

Interne rapporter i Jernbaneverket avslører gjentatte brudd på sikkerhetsreglene. Blant annet etterlyses brannøvelser og beredskapsplaner for tunneler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til avvik, viser rapportene at tidsfristene for å rette opp alvorlige sikkerhetsbrudd ikke følges, skriver Dagens Næringsliv, som har gått gjennom etatens interne revisjonsrapporter fra det siste året.

To rapporter fra 2015 beskriver 22 avvik og 14 påpekninger. Det er blant annet «ikke utarbeidet egne beredskapsplaner» for «særskilte brannobjekter (fire stasjoner og ni tunneler)» i Oslokorridoren. Det er heller ikke egne beredskapsplaner for 11 lange tunneler sør for Trøndelag. Også manglende øvelser og mangelfullt vedlikehold på elektriske anlegg er på listen.

Jernbanedirektør Elisabeth Enger avviser kritikken for manglende beredskap.

- Det er faktisk feil i rapporten. Det er også en grunnleggende misforståelse at beredskapsplaner har manglet. Tunneler og stasjoner hadde beredskapsplaner, men de var ikke oppdaterte på det tidspunktet tilsynet kom. Rapporten ble tatt som det den er, et øyeblikksbilde og et grunnlag for forbedring, sier Enger. Hun sier Jernbaneverket allerede har utført 30 tiltak som internrevisjonen har anbefalt innenfor beredskap, og at de fortsatt arbeider med sju punkter.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram