Internt bråk i Trumps «elitestyrke»

Nå tar de avstand fra advokat Sidney Powell.

SPARKET: Trump-leiren tok natt til mandag avstand fra advokat Sidney Powell, etter at hun kom med flere kontroversielle uttalelser om valget. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Internt bråk og gjentatte nederlag preger president Donald Trumps kamp for å ta valgseieren fra Joe Biden. Siden valgdagen 3. november har Trump hevdet valgfusk og svindel, og gått til en rekke søksmål i flere delstater.

Etter at advokatfirmaet Porter Wright Morris & Arthur trakk seg fra søksmål i Pennsylvania, satte Trump sin personlige advokat Rudy Giuliani i front.

Sammen med blant andre Jenna Ellis og Sidney Powell dannet de det de omtalte som «elitestyrken».

På en pressekonferanse torsdag kom sistnevnte med en rekke påstander, som i stor grad ble overskygget av at Giulianis svarte svette rant nedover ansiktet hans.

Konspirasjon

Powell hevdet blant annet at det er en global konspirasjon som til slutt gjorde at Biden stakk av som vinner av presidentvalget.

Hun uttalte at Venezuelas tidligere president Hugo Chávez, som døde i 2013, kan ha vært involvert i hacking av datamaskiner som skal ha bidratt til at millioner av stemmer gikk fra Trump til Biden.

Til Trumps nye favoritt, Newsmax, uttalte hun i helga at tre millioner døde personer har stemt i valget. Hun hevdet også at Georgia-guvernør Brian Kemp og statssekretær Brad Raffensperger skal ha mottatt penger for å tukle med valgresultatene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer